(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida ishlatiladigan “mehnat” konseptini ifodalovchi maqollar ifodalangan. Yana shuni guvohi bo’lishimiz mumkinki, ba’zi maqollarni ishlatilish qoidalari va ifodalanishi, ularning farqli va o’xshash taraflari keltiriladi. “Mehnat” konseptini ifoda etishda qo’llaniladigan turli leksik birliklar, maqollar, masallar va aforizmlar haqida umumiy ma’lumot beriladi va ayrim misollar tahlil qilinadi. Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillaridagi paremiologik misollar orqali til harakatida nisbatan faol bo‘lgan ushbu ikki tildagi maqollarni topib, o‘zaro bog‘lagan holda mazkur tillardagi ‘‘mehnat’’ konseptini lisoniy tahlil etishga bag‘ishlangan.