(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Tarbiya muassasalari, bolalar va o‘smirlar uchun mo‘ljallangan muassasalar bo‘lib, yosh avlodni tarbiyalash va ularga bilim berish jarayonida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu muassasalarda voyaga yetmaganlarning huquqlarini himoya qilish, ularning xavfsizligini ta’minlash, o‘zini ifoda etish imkoniyatlarini yaratish va ijtimoiy hayotga faol ishtirok etishlarini ta’minlash juda muhimdir. Voyaga yetmaganlar, o‘z yoshiga ko‘ra, huquqiy va ijtimoiy himoyaga muhtoj bo‘lib, ularning huquqlari va manfaatlarini himoya qilish tarbiya muassasalarining asosiy vazifalaridan biridir.