(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ушбу мақолада Ахмат Байтурсыновнинг «Қозоқнинг бош шоири» асари таҳлил қилинади. Мақолада Абай Қўнанбойўғлининг қозоқ адабиётидаги ўрни, унинг ижодига хос хусусиятлар, фалсафий мазмуни ва жамиятга кўрсатган таъсири ёритилган. Шунингдек, Байтурсыновнинг Абай ҳақидаги фикрлари ва унинг адабиётшуносликдаги аҳамияти кўриб чиқилган.