(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ушбу мақолада полиз экинлари касалликлари ва уларнинг агробиологик жараёнларга, шу жумладан, ҳосилдорликка бўлган таъсири тадқиқ этилган. Полиз экинларининг асосий касалликлари (бактериал, фунгус ва вирус касалликлари) ушбу ўсимликлар ўсишининг тўхташишига, сув ва қоришмаларни қабул қилиш қобилиятининг пасайишига ва натижада ҳосилдорликнинг камайишига олиб келади. Мақолада касалликлар билан курашишда замонавий агротехник усуллар ва биологик ёндашувларнинг аҳамияти кўриб чиқилган. Шuningdek, полиз экинларини касалликларга қарши самарали ҳимоялаш усуллари, янги навлар ва агротехник чораларнинг ўсимликлар касалликлари таъсирини камайтиришдаги роли таъкидланган.