(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada advokatlik faoliyatining adolat tarozisidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Advokatning huquqni himoya qilishdagi roli, odil sudlovni ta’minlashdagi hissasi hamda jamiyatda huquqiy madaniyatni shakllantirishdagi mas’uliyati yoritiladi. Shuningdek, advokatlik kasbining axloqiy tamoyillari va uning qonun ustuvorligini ta’minlashdagi ahamiyati muhokama qilinadi. Maqola huquqiy davlat va adolatli jamiyat qurishda advokatlik institutining ajralmas bo‘g‘in ekanligini ko‘rsatishga qaratilgan.