(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada yosh futbolchilarni tanlash va yo‘naltirishning asosiy jihatlari, shuningdek, ularning sport faoliyatiga moslashuvi muhokama qilinadi. Sportchi qobiliyatlarini baholash va ularning individual xususiyatlarini rivojlantirish kompleks yondashuvni talab etadi, bu esa morfologik, fiziologik va psixologik omillarni o‘z ichiga oladi. Maxsus e’tibor tashqi va ichki omillar ta’sirida organizmning moslashuv jarayoniga qaratilgan bo‘lib, yosh va fiziologik xususiyatlarni hisobga olish muhimligi ta’kidlanadi. Maqolada futbolchilarni tayyorlash bo‘yicha nazariy va amaliy yondashuvlar tahlil qilinib, sportchilarning jismoniy va psixologik sifatlarini yaxshilash, stressga chidamlilikni oshirish va tashqi muhit sharoitlariga moslashishni ta’minlash uchun individual trening dasturlarini yaratish zarurligi ko‘rsatilgan.