(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Мазкур мақолада 11-16 ёшдаги футболчиларнинг тезлик, тезлик-куч сифатлари ва аэроб унумдорлиги кўрсаткичларининг ёшга хос динамикаси тадқиқ қилинган. Тадқиқот натижаларига кўра, мазкур ёш даврида спортчиларнинг жисмоний ва функционал кўрсаткичлари тез ривожланиши кузатилади. Ёшнинг ҳар бир босқичида тезлик ва тезлик-куч сифатлари, шунингдек, аэроб унумдорлик даражасини оширишда индивидуал ёндашувнинг аҳамияти таъкидланади. Шу билан бирга, футболчиларнинг жисмоний ривожланиш динамикасини таҳлил қилиш орқали уларнинг машғулот дастурларини тўғри режалаштириш бўйича тавсиялар ишлаб чиқилган.