(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur tadqiqotda talabalarning ekologik ongi shakllanishiga ta’sir ko‘rsatadigan asosiy psixologik omillar har tomonlama tahlil qilingan. Unda shaxsiy qadriyatlar, motivatsiya, ijtimoiy bosim, o‘ziga bo‘lgan ishonch, rag‘batlantirish-va-jazolash tizimi hamda emotsional faktorlarning ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, oila va mahalla muhitidan tortib, oliy ta’limdagi kooperativ loyiha va amaliy mashg‘ulotlar, ijtimoiy tarmoqlardagi eko-aksiyalar va xalqaro hamkorlik dasturlarigacha bo‘lgan omillar talabaning barqaror ekologik xulq-atvoriga bevosita ta’sir etishi ko‘rsatib berilgan.