(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola Maqsud Shayxzoda she’riyatining mohiyatini yoritishga bag‘ishlangan bo‘lib, unda shoir ijodining o‘zbek adabiyoti tarixidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shayxzodaning she’riyati milliy g‘oya, ijtimoiy adolat, inson erkinligi va falsafiy izlanishlar kabi mavzularni o‘z ichiga oladi. Muallifning Sharqona ruh va zamonaviy fikrlash bilan boyitilgan asarlari chuqur poetik ifodaga ega. Maqolada Shayxzodaning "Mirzo Ulug‘bek" va "Alisher Navoiy" kabi tarixiy dramalari hamda ularning adabiy-estetik yutuqlari tahlil etilgan. Shoir asarlarining bugungi avlod uchun ma’naviy va tarbiyaviy ahamiyati alohida e’tirof etiladi.