(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqsud Shayxzoda o‘zbek adabiyotining ko‘zga ko‘ringan dramaturgi sifatida tarixiy mavzularga bag‘ishlangan sahna asarlari bilan katta shuhrat qozongan. Uning dramaturgiyasi milliy tarix, shaxsiy ozodlik va inson tabiatining murakkab jihatlarini badiiy yoritishda o‘ziga xos uslubga ega. Ushbu maqolada Shayxzodaning dramaturgiya sohasidagi yutuqlari, pyesalarida ko‘tarilgan mavzular va ular orqali ifodalangan g‘oyalar tahlil qilinadi.