(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Kichik va o‘rta biznes (KOB) iqtisodiyotning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, ularning moliyaviy barqarorligini ta’minlash mamlakat iqtisodiy taraqqiyotiga bevosita ta’sir qiladi. Ushbu maqolada KOB uchun moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda duch kelinayotgan asosiy muammolar, moliyaviy boshqaruvning zamonaviy usullari va innovatsion yechimlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, moliyaviy resurslardan samarali foydalanish, investitsiyalarni jalb qilish, raqamli moliyaviy texnologiyalarni joriy etish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash dasturlari KOB moliyaviy barqarorligini oshirishning asosiy omillaridan hisoblanadi.