(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada bioetikaning o‘qituvchining professional axloqi bilan aloqasi, ta’lim tizimida bioetik qadriyatlarning o‘qituvchining ishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi, o‘qituvchining axloqiy mas’uliyati va bu masalalarni o‘qituvchining professional faoliyatiga qanday tatbiq etish mumkinligi haqida so‘z yuritiladi. Maqolada, bioetika fanining o‘qituvchining o‘quvchilar bilan munosabatlarida, shuningdek jamiyatda axloqiy qarorlar qabul qilishda qanday o‘rni borligi muhokama qilinadi. Maqsad, o‘qituvchilarning axloqiy masalalarga bo‘lgan yondashuvini rivojlantirish va pedagogik ta’limdagi bioetikani muhim qism sifatida belgilashdir.