AKADEMIK LITSEYLARDA MORFOLOGIYA BO‘LIMINI O‘QITISHNING NAZARIY ASOSLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada akademik litseylarda morfologiya bo‘limini  o‘qitishning nazariy asoslari haqida fikr yuritiladi. Bunda Buxoro viloyatida faoliyat olib borayotgan akademik litseylarda ona tilini fanini o‘qitish uchun yaratilgan fan dasturlari asos qilib olindi. Bundan tashqari, o‘zbek tilidagi so‘z turkumlari va ularning o‘ziga xos leksik, grammatik xususiyatlarini o‘quvchilarga kengroq va yanada osonroq, zamonaviy metodlar orqali yetkazib berishga harakat qilindi. Bugungi kunda respublikamizda ta’lim tizimining muhim bo‘g‘inlaridan biri hisoblangan akademik litseylarda o‘qitilib kelinayotgan ona tili fanining  morfologiya bo‘limi o‘qitilishi jarayoniga yangilik kiritishni maqsad qildik.