TILSHUNOSLIKDA MILLIY, MADANIY VA LINGVISTIK QARASHLAR NAZARIYALARI: FANLARARO YONDASHUV (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Milliy va madaniy o'ziga xoslik bilan bog'liq tilshunoslik evolyutsiyasining umumiy ko'rinishi.  O'rta asrlar va Uyg'onish davrida ilmiy va diniy kontekstlarda lotin tili ustunlik qildi. Milliy davlatlarning paydo bo‘lishi xalq tilining milliy o‘zlikni anglatuvchi timsol sifatida paydo bo‘lishiga olib keldi.