O‘SMIRLARDAGI ADDEKTIV XULQNI BARTARAF ETISHDA OILAVIY MUHITNING ROLI VA UNING KORREKTSIYA USULLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur ishda o‘smirlar o‘rtasida addiktiv xulqning kelib chiqish omillari, xususan, oilaviy muhitning tarbiyaviy ahamiyati hamda uni bartaraf etishda qo‘llaniladigan korrektsion usullar tahlil qilingan. Oila a’zolari o‘rtasidagi munosabatlar, tarbiya uslublari va psixologik iqlim o‘smirning addiktiv xulqga moyilligini kuchaytirishi yoki aksincha, oldini olishi mumkinligi ko‘rsatib o‘tilgan. Natijalarga ko‘ra, oilaviy terapiya, psixologik treninglar, ma’rifiy dasturlar hamda multidissiplinar yondashuvdan foydalanish addiktiv xulqni samarali bartaraf etishda muhim rol o‘ynashi aniqlangan.