“FIKRLAR LABORATORIYASI”: TALABALARNI DESTRUKTIV G‘OYALARGA QARSHI TURISHGA O‘RGATISH UCHUN YARATGAN INNOVATSION PSIXOLOGIK MODEL (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada, talabalarni destruktiv g‘oyalarga qarshi turishga o‘rgatish uchun yaratilgan innovatsion psixologik model "Fikrlar laboratoriyasi" ning ta'rifi va mohiyati ko‘rib chiqiladi. Modelning asosiy maqsadi talabalar ongida salbiy ta’sirlar, manipulyatsiyalar va psixologik xatolarni aniqlash hamda ularni bartaraf etishdir. Modelda o‘quv jarayonida fikrlarni tanqidiy tarzda tahlil qilish, mantiqiy va ijtimoiy muvozanatni saqlash hamda psixologik barqarorlikni mustahkamlash bo‘yicha metodlar ishlab chiqilgan.