SO‘Z MA’NOLARINI O‘RGATISHDA MILLIY QADRIYATLARGA ASOSLANGAN METODLARDAN FOYDALANISH (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada tilshunoslik bo‘limlaridan biri- leksikologiya bo‘limidagi so‘z ma’nolarini , bir ma’noli va ko‘p ma’noli so‘zlar, so‘zlarning ma’no ko‘chish usullarini milliy qadriyatlarga asoslangan metodlar orqaali o‘rgatish haqida so‘z boradi. “Palov tayyorlash”, “Qushchaga yordam”, “Maqol orqali maʼno” nomli metodlar  vositasida dars tashkil etish hamda ularning tahlil va natijalari yoritib beriladi.