QASHQADARYO VILOYATIDA AHOLINING QON VA QON YARATISH TIZIMI KASALLIKLARIGA CHALINISHNING HUDUDIY JIHATLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada Qashqadaryo viloyati aholisi orasida qon va qon yaratish tizimi kasalliklarining hududiy tarqalishi o‘rganilgan. Ushbu kasalliklarning rivojlanishiga ta’sir etuvchi tabiiy-geografik, ekologik va ijtimoiy-iqtisodiy omillar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sanoat hududlari va qishloq xo‘jaligi intensiv rivojlangan joylarda kasallanish darajasi nisbatan yuqori ekani aniqlangan. Shuningdek, maqolada profilaktik chora-tadbirlar, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish va tibbiy xizmat sifatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.