ALISHER NAVOIY – MILLATIMIZNING MA’NAVIY XAZINASI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir va shoir Alisher Navoiyning ma'naviy merosi, adabiyotimiz va madaniyatimizga qo'shgan hissasi tahlil qilinadi. Uning ijodiy faoliyati, she'riy va ilmiy asarlari milliy o'zlikni anglash, til va madaniyatni asrab-avaylashda muhim o'rin tutgani yoritiladi. Xususan, "Xamsa" asari va "Muhokamat ul-lug‘atayn" risolasi orqali Navoiyning o‘zbek tilining rivojiga qo‘shgan ulkan hissasi ta’kidlanadi. Shuningdek, uning g‘azallari va dostonlari insoniy fazilatlarni ulug‘lab, axloqiy tarbiyani shakllantirishda katta ahamiyat kasb etishi tahlil qilinadi. Mazkur maqola Navoiy ijodining dolzarbligini yoritib, uni yosh avlod ma’naviy tarbiyasida muhim manba ekanligini asoslashga qaratilgan.