MAQSUD SHAYXZODA ABADIY MEROSI VA ZAMONAMIZ. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada shoir Maqsud Shayxzodaning xalq qalbidan joy olgan sermahsul ijodi va uning o‘zbek milliy maqdaniyatida tutgan o‘rni haqida fikr yuritiladi. Shoir she‘rlarida “Ona Vatan”, “Tinchlik”, “Samimiylik”, “Mehnatsevarlik” mavzularining aks etishi uning jozibali misralari orqali tahlil qilinadi. O‘zbek adabiyotida shoirning o‘rni va nufuzi juda baland ekanligi ko‘rsatiladi hamda, shoir she’rlariga bugungu kundagi ijtimoiy-ma‘naviy ehtiyojning mavjudligi asoslanadi. Ushbu maqola Maqsud Shayxzoda sheʼriyati va asarlarining badiiy qimmati va maʼrifiy ahamiyatiga bag‘ishlangan.