MAQSUD SHAYXZODA – ADABIY MEROSI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqsud Shayxzoda – o‘zbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri bo‘lib, XX asr o‘zbek she’riyati va dramaturgiyasini rivojlantirishda katta hissa qo‘shgan shoir, dramaturg va tarjimon hisoblanadi. Ushbu maqolada uning ijodiy merosi, asarlarining mazmun-mohiyati, adabiy olamda tutgan o‘rni va asarlarida aks etgan g‘oyaviy-estetik yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, Shayxzodaning tarjimonlik faoliyati ham alohida o‘rganiladi.