YO‘L HARAKATINI TASHKIL ETISH SOHASINING RIVOJLANISHI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Yo‘l harakatini tashkil etish sohasining rivojlanishi    zamonaviy    urbanizatsiya,    iqtisodiy o‘sish,  ekologiya  va  jamoat  xavfsizligiga  bevosita ta’sir    qiladigan    muhim    yo‘nalishlardan    biri hisoblanadi. Bu soha avtomobil transporti va piyoda qatnovini     boshqarish,     xavfsizligini     ta'minlash, yo‘llardagi   tirbandlikni   kamaytirish,   shuningdek, ekologik     jihatdan     barqaror     yechimlar     ishlab chiqishga  qaratilgan.  XX  asrning  oxiri  va  XXI  asr boshida avtomobil transporti hajmining jadal o‘sishi yo‘l  harakatini  samarali  tashkil  etish  masalasini muhim  muammoga  aylantirdi.  Bu  soha  texnologik taraqqiyot,   shaharsozlikka   bo‘lganehtiyojlarning o‘zgarishi,    jamoat    transporti    infratuzilmasining kengayishi  va  qator  boshqa  omillar  ta'sirida  doimiy ravishda   takomillashib   bormoqda.   Maqola   Yo‘l harakatini    tashkil    etish    sohasining    rivojlanish bosqichlari    va  tarixiy  manbalarga  tayangan  holda boyitidi va taxlil qilindi.