(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida pedagogik o‘yinlarning shakllari va ularni amalga oshirish metodlari yoritilgan. Bolalarning har tomonlama rivojlanishida o‘yin muhim pedagogik vosita sifatida qaralib, uning turli shakllari va metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik o‘yinlarning didaktik, rolli, harakatli va ijodiy shakllari, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri hamda samaradorligini oshirish usullari muhokama qilinadi. Pedagogik o‘yinlarni qo‘llash orqali bolalarning bilish faoliyatini rivojlantirish, mustaqil fikrlash va ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishning samarali yo‘llari bayon etilgan.