(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Metodik tavsiyada pedagogika fani va amaliyotining zamonaviy yutuqlaridan foydalangan holda o’quvchilarda og’zaki nutq ko’nikmalarini samarali shakllantirish metodologiyasi tahlil qilinadi.Uslubiy texnika va tashkiliy-pedagogik texnologiyalar o‘rtasidagi farqlar o‘rganiladi; og’zaki nutqni o’rgatishning asosiy usuli - "nutq vaziyati" tushunchasiga yangi ko’rinish berilgan; “kognitiv dissonans”, “axborot tengsizligi” va “mantiqiy boshi berk ko‘cha” kabi tashkiliy-pedagogik texnologiyalar ishlab chiqilmoqda.