(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Мақолада жадидлар томонидан илгари сурилган миллий озодлик ҳаракати бир-бири билан чамбарчас боғлиқ муҳим йўналишларда ўрганилади. Жадидчилик ҳаракати маърифий ҳаракатдан кенг ижтимоий, сиёсий, ҳуқуқий, мафкуравий ҳаракатга айлангани очиб берилган. Шу асосларга кўра жадидларнинг миллий озодлик мафкураси мустақиллигимизнинг муҳим тарихий-маънавий илдизлари сифатида тадқиқ этилган.