(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada bolaning nutqini rivojlantirish jarayonida “Men va mening tanam” mavzusining o‘rni tahlil qilinadi. Bola o’z tanasi haqida gapirish orqali so’z boyligini oshirish va muloqot qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatiga ega bo’ladi. Nutq rivojlanishining asosiy usullari, jumladan, o’yinlar, she’r va q’‘shiqlar, suhbat va savol-javoblar tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy mashg’ulotlarning bolaning kognitiv rivojlanishiga ta’siri yoritiladi.