(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi kunda, global miqyosda ekologik muammolar tobora jiddiylashib borayotgan bir paytda, ekologik ongni rivojlantirish ta’lim tizimida muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu mavzu ekologik bilimlarni yosh avlodga etkazish, ularning atrof-muhitga nisbatan mas’uliyatli munosabatini shakllantirish hamda barqaror rivojlanish konsepsiyasini ta’lim jarayoniga kiritish zaruratini o’rganadi. Ta’lim tizimida ekologik ongni rivojlantirish nafaqat tabiiy resurslarni tejash va himoya qilish, balki ekologik adolat, ijtimoiy mas’uliyat va ekologik qarorlar qabul qilishda o’quvchilarning faol ishtirokini ta’minlashga ham yordam beradi.