(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada tarix fani oldida turgan dolzarb muammolar, ularning mohiyati va ahamiyati tahlil qilinadi. Tarixiy manbashunoslik, tarixiy voqealarning ob’ektiv talqini, milliy va xalqaro tarixni integratsiyalash masalalari ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Shu bilan birga, tarixiy faktlarning soxtalashtirilishi, tarixga mafkuraviy yondashuvlar, ilmiy tadqiqotlarning moliyaviy va texnik ta’minoti kabi masalalar ham keng ko‘lamda muhokama qilinadi. Maqolada tarix fanining dolzarb muammolarini hal etish uchun zamonaviy texnologiyalar, interfaol usullar va xalqaro hamkorlikning ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Ushbu yondashuv tarix fanining jamiyatda tutgan o‘rnini oshirishga, tarixiy xotirani asrab-avaylash va kelajak avlodga to‘g‘ri yetkazishga qaratilgan.