MAKTABLARDA BIOLOGIYA FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada maktablarda biologiya fanini o‘qitishda zamonaviy interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyati va ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Interfaol metodlarning turlari, jumladan, jamoaviy ish, loyihaviy yondashuv, akvarium usuli, brainstorming va raqamli texnologiyalar qo‘llanilishi orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatlari, mustaqil bilim olish ko‘nikmalari va muloqot qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, biologiya faniga bo‘lgan qiziqishni oshirish va bilimlarni mustahkamlashda interfaol yondashuvlarning afzalliklari yoritilgan. Maqola biologiya fanini samarali o‘qitish uchun innovatsion usullarni tadbiq etish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.