MEVALI BOG'LARDAGI O'SIMLIKLARNI ZARARKUNANDALARDAN HIMOYA QILISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola mevali bog'larda o'simliklarni zararkunandalardan himoya qilishning muhim usullari haqida ma'lumot beradi. Bog'dagi zararkunandalar hosilni kamaytirish va daraxtlarning sog'lig'iga putur yetkazishi mumkin. Maqolada zararkunandalarga qarshi kurashishning asosiy usullari, jumladan agrotexnik, biologik va kimyoviy usullar batafsil yoritilgan. Agrotexnik usullar o'simliklar atrofida tozalikni saqlash va begona o'tlarni yo'q qilishni o'z ichiga oladi. Biologik usullar foydali hasharotlarni jalb qilish va biologik preparatlar qo'llash orqali zararkunandalarga qarshi kurashni ko'zda tutadi. Kimyoviy usullar esa pestitsidlarni ehtiyotkorlik bilan qo'llashni nazarda tutadi. Ushbu usullar o'simliklarni himoya qilishda kompleks yondashuvning muhim ekanligini ta'kidlaydi va bog'bonlarga zarar yetkazmaydigan, ekologik xavfsiz kurash chora-tadbirlari haqida ko'rsatmalar beradi.