TASVIRIY SAN’AT (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’atning mohiyati, uning tur va janrlari haqida ma'lumot beriladi. Tasviriy san’at insoniyatning ijodiy faoliyatining ajralmas qismi bo‘lib, u shakl, rang, kompozitsiya orqali estetik qadriyatlarni ifodalashni maqsad qiladi. Maqola tasviriy san’atning asosiy elementlari va uning ijodiy jarayonini tahlil qiladi, shuningdek, rasm, grafika, skulptura, fotografiya kabi tasviriy san’atning turli shakllari va portret, landshaft, natyurmort kabi janrlarini muhokama qiladi. Tasviriy san’atning har bir turi va janri o‘ziga xos xususiyatlari bilan ajralib turadi va insonlarning estetik idrokini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqola tasviriy san’atning bugungi kunda qanday rivojlanayotgani, uning turli shakllarini qanday tushunish va baholash haqida o‘ylashga chaqiradi.