O‘QUVCHILARDA OG‘ZAKI NUTQIY KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH(METODIK TAVSIYA) (Ustozlar uchun, 2025)
Metodik tavsiyada pedagogika fani va amaliyotining zamonaviy yutuqlaridan foydalangan holda o’quvchilarda og'zaki nutq ko'nikmalarini samarali shakllantirish metodologiyasi tahlil qilinadi.Uslubiy texnika va tashkiliy-pedagogik texnologiyalar o‘rtasidagi farqlar o‘rganiladi; og'zaki nutqni o'rgatishning asosiy usuli - "nutq vaziyati" tushunchasiga yangi ko'rinish berilgan; “kognitiv dissonans”, “axborot tengsizligi” va “mantiqiy boshi berk ko‘cha” kabi tashkiliy-pedagogik texnologiyalar ishlab chiqilmoqda.