ЖАДИДЛАРНИНГ МИЛЛИЙ ОЗОДЛИК МАФКУРАСИ (Ustozlar uchun, 2025)
Мақолада жадидлар томонидан илгари сурилган миллий озодлик ҳаракати бир-бири билан чамбарчас боғлиқ муҳим йўналишларда  ўрганилади. Жадидчилик ҳаракати маърифий ҳаракатдан кенг ижтимоий, сиёсий, ҳуқуқий, мафкуравий ҳаракатга айлангани очиб берилган. Шу асосларга кўра жадидларнинг миллий озодлик мафкураси      мустақиллигимизнинг муҳим тарихий-маънавий илдизлари сифатида тадқиқ этилган.