NOVERBAL MULOQOTDA INSON ICHKI KECHINMALARINING IFODALANISHI (Ustozlar uchun, 2025)
Muloqot jarayonida inson hissiyotlarini namoyon etishda noverbal vositalar, ya’ni imo-ishora, mimika, tana harakatlari, intonatsiya, pauza, kulgi, tabassum, ko‘z qarashlari muhim ahamiyatga ega. Noverbal vositalar orqali yuzaga chiqadigan har qanday nutqning yuqori ta’sir kuchiga ega bo‘lishi, shuningdek, tilning ishtirokisiz muloqot shakli nafaqat tilshunoslik, balki boshqa sohalar doirasida ham ko‘plab muammolarni hal qilish mumkinligiga turli misollar keltirilgan. Bundan tashqari, badiiy tasvirda paralingvistik vositalar verbal vositalar orqali ifodalanishi misollar asosida yoritildi