SODDA DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI YECHISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Matematikaning differensial tenglamalar bo’limi  eng qiziqarli sohalardan biri hisoblanadi. Shu bilan bir qatorda differensial tenglamalar orqali ko’pgina masalalar o’z yechimini topmoqda. Differensial tenglamalarga oid masalalarni yechish turli sohalarda keng qo’llanilmoqda. Masalan: texnika, dasturlash va boshqalar. Sodda differensial tenglamalarni yechish, hamda ularning yechilish usullari va yo’llari orqali differensial tenglamalar faniga oz bo’lsada kirib boramiz hamda ularni o’rganamiz.