OʻQUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHNING MUHIM VAZIFALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Kasbga yoʻnaltirishdan maqsad oʻsib kelayotgan yosh avlodni kasbni  ongli ravishda tanlashga tayyorlashdan iborat boʻlib, bu jarayon shaxsning  boʻlgʻusi kasbiy faoliyat subyekti sifatida shakllanish jarayonini oʻtaydi,  bozor iqtisodiyoti munosabatlariga moslashib borishiga koʻmaklashadi.