YAKKA TARTIBDAGI TADBIRKORLARNI SOLIQKA TORTISHDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida yakka tartibdagi tadbirkorlar (YTT) kichik biznesning asosiy qatlamini tashkil qiladi va ular mamlakat iqtisodiyotining muhim harakatlantiruvchi kuchlaridan biri hisoblanadi. YTTlarning soliqqa tortilishi samaradorligi iqtisodiy rivojlanish, tadbirkorlik muhitining ochiqligi va davlat byudjetining barqarorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Ammo amaldagi soliq tizimi YTTlar uchun qator murakkablik va to‘siqlarni yuzaga keltiradi. Ushbu muammolar ularning soliqqa bo‘lgan munosabatiga ta’sir ko‘rib, ba’zi hollarda rasmiy ro‘yxatdan o‘tmagan holda faoliyat yuritishga majbur qiladi.