“TARJIMA JARAYONIDA LAKUNALAR: LINGVOMADANIY VA PRAGMATIK KONTEKSTLARNI MOSLASHTIRISH MUAMMOLARI (“DEVONU LUG'AT-IT TURK” ASARI MATERIALLARI MISOLIDA)” (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada M.Koshg‘ariyning “Devonulug‘at-it turk” asarini qiyosiy o‘rganishga bag‘ishlangan. Hozirgi til nuqtayi nazaridan ma’nosini yo‘qotgan deb hisoblanuvchi va faqat frazeologik birliklar tarkibidagi ayrim so‘zlar va juftlashgan so‘zlar “Devonu-lug‘at-it turk”da alohida so‘z sifatida qo‘llanilgan.   Bu lug‘at turkiy so‘zlar etimologiyasining o‘zgarmas manbasidir.