JADIDLAR HARAKATI: TA'LIMDA YANGI UFQLARNI OCHGAN O'ZGARISHLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola Jadidlar harakati va uning ta'lim sohasidagi o'zgarishlarga ta'sirini o'rganishga qaratilgan. Jadidlar, XIX asrning oxiri va XX asrning boshlarida, O'zbekistonda ta'lim tizimini isloh qilishga katta hissa qo'shgan, shu bilan birga, jamiyatni yangilash va taraqqiyotga erishish uchun yangi pedagogik yondashuvlarni ishlab chiqqan. Maqolada, Jadidlar tomonidan taklif qilingan yangi darsliklar, o'quv metodikalari va maktab tizimi haqida so'z yuritiladi. Shuningdek, Jadidlar ta'limdagi inqilobiy yondashuvlarini ijtimoiy va madaniy o'zgarishlarga qanday ta'sir qilganligi, ularning bugungi ta'lim tizimiga bo'lgan merosi tahlil qilinadi. Maqola, Jadidlarning ta'lim sohasidagi islohotlarining bugungi o'zbek ta'limiga qanday ta'sir etganini va bu islohotlarning ijtimoiy taraqqiyotga qo'shgan ulushini ko'rsatishga intiladi.