ШИЗОФРЕНИЯНИ ТУШУНИШ: ПСИХИАТРИЯДАГИ МУАММОЛИ КАСАЛЛИК (Ustozlar uchun, 2025)
Шизофрения — бу психиатриядаги оғир касалликлардан бўлиб, инсоннинг фикрлаш, ҳис-туйғулар ва реальликни қабул қилиш қобилиятларига салбий таъсир кўрсатади. Бу мақолада шизофрениянинг белгиламлари, сабаблари ва даволаш усуллари ҳақида сўз юритилади. Мақолада шизофрениянинг асосий симптомлари, ҳамда генетика, биология ва психологик омилларнинг касаллик ривожланишидаги ўрни талқин қилинади. Шунингдек, шизофренияни даволашнинг тиббий, психотерапевтик ва ижтимоий қўллаб-қувватлаш йўллари ҳақида ҳам маълумотлар берилади. Бу мақола шизофренияни тушуниш ва уни даволашдаги янги йўналишлар ҳақида кўпроқ билишни истаганлар учун фойдали манба бўлиши мумкин.