FUQAROLIK HUQUQIDA SHARTNOMAVIY ERKINLIK TAMOYILI VA UNING CHEKLOVLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada fuqarolik huquqidagi shartnomaviy erkinlik tamoyili va uning huquqiy cheklovlari tahlil qilinadi. Shartnomaviy erkinlik fuqarolik muomalasining muhim prinsiplaridan biri bo‘lib, u shaxslarning o‘zaro shartnoma tuzish huquqini anglatadi. Shu bilan birga, bu erkinlik qonunchilik, jamoat manfaatlari va huquqiy layoqat kabi omillar orqali cheklanadi. Maqolada ushbu cheklovlarning asoslari, huquqiy tartibga solinishi va ularning huquqiy amaliyotdagi roli yoritiladi.