PEDAGOG XODIMLARI O‘TKAZILADIGAN KENGASHDA DIREKTORNING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola pedagogik rahbarlik va direktorning pedagog xodimlari bilan o‘zaro aloqalarini, kengashlardagi faoliyatini tahlil etishga bag'ishlangan. Maqolada direktorning kengashlarda pedagog xodimlari bilan o‘zaro aloqalari, ta'lim jarayonlarining samaradorligi va ta’lim muassasasining rivojlanishiga bo‘lgan ta’siri ko'rib chiqiladi. Direktorning o‘rni, pedagog xodimlarini motivatsiya qilish, yangi pedagogik yondoshuvlarni joriy etish va jamoaning birligini saqlashdagi roli misollar bilan yoritilgan. Kengashlarda qarorlar qabul qilish va pedagogik strategiyalarni ishlab chiqish jarayonlarida direktorning ahamiyati ta’kidlanadi. Maqolada, direktorning rahbarlik qobiliyatlari va kengashlarda pedagoglar o‘rtasidagi o‘zaro fikr almashishning ta’lim tizimi uchun qanday foydali ekanligi haqida xulosa keltirilgan.