,,FARHOD VA SHIRIN” DOSTONI HAQIDA. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” dostoni tahlil qilinib, uning mazmuni, qahramonlari va badiiy xususiyatlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Doston sevgi, fidoyilik, adolat va insoniy fazilatlarni madh etuvchi yuksak badiiy asar sifatida taqdim etiladi. Shuningdek, undagi tasavvufiy g‘oyalar va poetik san’atlar ham tahlil qilingan. Maqola asarning adabiy merosdagi o‘rnini ochib beradi va uning bugungi kunda ham dolzarbligini yoritadi.