AUSTENITLI POʻLAT VA QOTISHMALARNING DONLAR ARO KORROZIYASI XUSUSIYATLARINI OʻRGANISH VA METALLAR KARROZIYASIGA QARSHI TEXNOLOGIK JARAYONLARNI TAHLIL QILISH (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola austenitli po‘lat va qotishmalarning donlar aro korroziyaga chidamliligini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida po‘latning mikrostrukturasidagi don chegaralarida yuzaga keladigan korroziya jarayonlari, ularning sabablari va oldini olish texnologiyalari o‘rganilgan. Austenitli po‘latlarning kimyoviy tarkibi, issiqlik bilan ishlov berish rejimlari va yuzaki qoplamalar korroziyaga chidamlilikka ta’siri tahlil qilingan. Metallarni korroziyadan himoya qilishning samarali usullari, jumladan, passivatsiya, qoplama texnologiyalari va inhibitorlar qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu tadqiqot natijalari sanoat korxonalarida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan texnologiyalarni tanlash va ulardan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni beradi.