NUTQ OʻSTIRISH VA BOʼSH OʻZLASHTIRUVCHI OʻQUVCHILAR USTIDA ISHLASH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’limda nutqni rivojlantirish va bo‘sh o‘zlashtiruvchi o‘quvchilar bilan ishlashning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Nutqni o‘stirishda ta’limning interaktiv shakllaridan foydalanish, ijodiy yondashuv va muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari bayon etiladi. Shuningdek, bo‘sh o‘zlashtiruvchi o‘quvchilarni o‘qishga jalb qilish, ularning qiziqishlarini oshirish va shaxsiy yondashuvni qo‘llash strategiyalari tahlil qilinadi. Maqolada berilgan tavsiyalar pedagogik jarayon samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.