(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada shaxs axloqiy tarbiyasini shakllantirishda milliy qadriyatlarning ahamiyati tahlil etilgan. Milliy qadriyatlarning axloqiy me’yorlar bilan bog‘liqligi, ularning yosh avlod tarbiyasidagi roli ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Maqolada milliy qadriyatlarning shaxs tarbiyasiga ta’sir qilish mexanizmlari va ularni zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiya qilish bo‘yicha takliflar berilgan. Tadqiqot jarayonida milliy qadriyatlarning tarbiya jarayonidagi o‘rni turli nuqtai nazarlardan ko‘rib chiqilib, ularning jamiyatdagi ahamiyati aniqlangan.