(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda turizm industriyasi rivojlanishing ilk bosqichlari, uning ketma-ketligi, O‘zbekistonda milliy turizmni rivojlantirish jarayonida turizmning rivojlanishining ma’lum omillarini o‘rganish, uning rivojlanish qonuniyatlarini ochib, turizm rivojlanishining kelgusidagi istiqbollarini belgilash, shuningdek turistik mahsulotlar bozorini shakllantirish, mazkur soha faoliyatini tartibga solishning iqtisodiy usullari va uni boshqarishning tashkiliy tuzilmalarini, turizmni rivojlantirishning iqtisodiy mexanizmini takomillashtirish to‘g’risidagi ma’lumotlar o‘rin olgan. Abstract : In this article, the first stages of the development of the tourism industry in Uzbekistan, its sequence, the study of certain factors of the development of tourism in the process of the development of national tourism in Uzbekistan, revealing the laws of its development, determining the future prospects of tourism development, as well as the formation of the market of tourist products, information on economic methods of regulating the activities of this sector and improving the organizational structures of its management, the economic mechanism of tourism development is included.