(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Raqamli dunyoda insonlar hayot tarzi, ruhiy rivojlanishi, fikrlashi, hayot tarzi, bolalar tarbiyasiga turli ta’sirlar kuzatilmoqda. Xususan, ijtimoiy tarmoqlar, ijtimoiy media, socil ta’sir, ta’sir doirasining kengligi va qamrovining yuqoriligi bilan alohida o’rinni egallaydi. Ayniqasa, ayol va qizlarning dunyo qarashi, moda olami, oilaviy munosabatlarida salmoqli o’rinni egallamoqda. Zamonaviy kasblar tarkibida tanilib borayotgan blogerlik(ijtimoiy hayotning barcha qatlamlaridagi o’zgarish va yangiliklar bilan tanishtirib boruvchi) kasb ham mavjud. Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlarda faoliyat olib borayotgan blogerlarning ayol-qizlarning shaxsiy imiji, о‘z-о‘zini baholashi, o’z-o’ziga munosabati hamda “men” obrazining shakillantirilishidagi ta’sirini tahlil qilinadi. Аннотация: в цифровом мире наблюдаются различные влияния на образ жизни людей, психическое развитие, мышление, образ жизни, воспитание детей. В частности, особое место занимают социальные сети, Социальные медиа, влияние socil, с широтой охвата и высоким охватом. Особое место занимает мировоззрение женщин и девушек, мир моды, семейные отношения. Современная профессия также включает в себя профессию блоггера(который знакомит с изменениями и новостями из всех слоев общества), которая становится все более узнаваемой. В данной статье будет проанализировано влияние блоггеров, работающих в социальных сетях, на личностный имидж, самооценку, отношение к себе и формирование образа “я”.