(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda qishloq xo‘jaligi kooperatsiyalarining rolini mustahkamlashda davlatning ahamiyati va uning faoliyatini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tezis kooperatsiyalarning klasterlar va fermerlar o‘rtasida hamkorlikni rivojlantirish, mahsulotlar ishlab chiqarishni birlashtirish va ularni bozorga chiqarishdagi foydalari haqida so‘z yuritadi. Shuningdek, qishloq xo‘jaligi kooperatsiyalarining iqtisodiy va ijtimoiy jihatlarini hamda ularni rivojlantirishda davlat tomonidan ko‘rsatiladigan qo‘llab-quvvatlashni muhokama etadi. Davlatning kooperativlarni qonuniy asosda tartibga solishi, soliq imtiyozlari, grantlar va subsidiyalar bilan ta’minlashi, shuningdek, fermerlarga ta’lim va maslahat xizmatlarini taqdim etishi orqali kooperatsiyalarni yanada mustahkamlashga yordam berishi mumkin.