(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ishda suv resurslarining samaradorligini oshirishga qaratilgan loyihalarni boshqarish masalalari ko’rib chiqilgan. Suv resurslarining samarali boshqarilishi atrof-muhitni himoya qilish, iqtisodiy o’sishni ta’minlash va ijtimoiy farovonlikka erishish uchun muhimdir. Moliyaviy texnologiyalar (Fintech) va halqaro tendensiyalarni inobatga olgan holda, innovatsion usullar, masalan, raqamli platformalar, IoT qurilmalari, blockchain texnologiyasi, hamda barqaror rivojlanish maqsadlari (SDG) suv resurslaridan samarali foydalanishni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Suvni tejash va boshqarish jarayonlarida integratsiyalashgan yondashuvlarni tatbiq etish orqali samaradorlikni oshirish mumkin.